Advocaat nodig als ondernemer?

Wij willen u hier als advocaat voor de ondernemer informatie bieden waar u iets aan heeft. Juridische informatie die u direct als ondernemer kunt gebruiken. Onze advocaten voor de ondernemer doen dat allereerst aan de hand van algemene informatie over onderwerpen uit het ondernemingsrecht. Stel vrijblijvend uw vraag hier of bel ons: 020-7400521

Daarnaast houdt onze advocaat voor de ondernemers ook dagelijks een blog bij over zeer actuele onderwerpen in het ondernemingsrecht. In onze blogs kunt ook allerlei tips zien die onze advocaat MKB voor u heeft gemaakt, zoals 10 tips voor ondernemers. Ook vindt u op deze website nieuwsbrieven voor verdieping op bepaalde onderwerpen. Onze advocaat voor ondernemers zet hieronder de relevante onderwerpen voor u nog even op een rijtje. Wij werken als advocaat MKB veel voor het MKB.

De BV en andere rechtsvormen

Onze advocaat voor de ondernemer heeft allereerst voor u algemene informatie over de BV opgeschreven. Hier kunt u lezen hoe een BV wordt opgezet en wat de organen zijn. Wat de bevoegdheden van de aandeelhouders zijn en wat van de bestuurders. Er komen ook andere rechtsvormen zoals de vennootschap onder firma, de maatschap en de commanditaire vennootschap. Allemaal onderwerpen die wij als advocaat voor het MKB voor u interessant vinden. Daarnaast heeft onze ondernemers advocaat blogs gemaakt over recente jurisprudentie over de BV zoals het handelen namens een BV in oprichting. Hier kunt u ook weer tips lezen over de Bv van onze advocaat MKB zoals de 10 tips voor bestuurders. Bij de nieuwsbrieven heeft onze advocaat voor de ondernemer veel voor de Bv relevante onderwerpen nader uitgewerkt, zoals aandeelhoudergeschillen of de waardering van aandelen. Ook hier denken wij als advocaat MKB wat er voor u interessant is. Stel vrijblijvend uw vraag hier of bel ons: 020-7400521.

Aandeelhouders

Onze advocaat voor ondernemers heeft allerlei praktische informatie voor aandeelhouders op een rijtje gezet. Hoe moet u een aandeelhoudersovereenkomst opstellen of wat zijn de mogelijkheden bij een aandeelhoudersgeschil? Ook hier vele onderwerpen die voor het MKB van belang zijn. In de blogs van onze ondernemers advocaat kunt u zeer recente jurisprudentie vinden over aandeelhouders, zoals de verhouding statuten aandeelhoudersovereenkomst. Ook heeft onze advocaat MKB een aantal belangrijke arresten voor aandeelhouders op een rijtje gezet. Of kijkt u gerust ook eens naar de 10 tips voor aandeelhouders van onze advocaat voor ondernemers. In de nieuwsbrieven van onze ondernemers advocaat vindt u zeer veel nieuwsbrieven over en voor aandeelhouders, zoals de prijsbepaling bij aandelen of de aansprakelijkheid bij een dividendbesluit. Stel vrijblijvend uw vraag hier of bel ons: 020-7400521.

Bedrijfsovername

Als u wil weten hoe een bedrijfsovername in grote lijn werkt, dan kunt u dit lezen in de algemene informatie van onze advocaat voor ondernemers en in het stappenplan Bedrijfsovername. Hoe moet u een due diligence doen? Is een geheimhoudingsovereenkomst verstandig en meer van dat soort onderwerpen. In de blogs van onze advocaat MKB kunt zeer recente uitspraken vinden van rechter over bedrijfsovername, zoals een blog over dwaling bij bedrijfsovername. Maar u kunt hier ook 10 tips voor een bedrijfsovername lezen van onze advocaat voor de ondernemer. Of lees bij de nieuwsbrieven informatie van onze ondernemers advocaat over de management buy out. Stel vrijblijvend uw vraag hier of bel ons: 020-7400521.

Contracten

Op vele gebieden van het contractenrecht geven onze advocaten voor de ondernemer u informatie, tips en belangrijke arresten. U kunt lezen over het arbeidsrecht, maar ook over algemene voorwaarden of een samenwerkingsovereenkomst. Lees ook onze 10 tips voor contracten van onze ondernemers advocaat die u helpen een voorsprong op te bouwen met een contract. Of blader door de 10 belangrijke arresten voor het contractenrecht, van onze advocaat MKB waardoor u weet wat rechters belangrijk vinden. In onze blogs van de advocaat ondernemersrecht kunt u echt zeer recente uitspraken van rechters lezen over het contractenrecht, zoals de toepassing van het Haviltex-criterium. Kijk ook bij onze nieuwsbrieven van de advocaat voor de ondernemers met bijvoorbeeld de nieuwe regels in het arbeidsrecht. Stel vrijblijvend uw vraag hier of bel ons: 020-7400521.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Er is veel informatie van onze advocaat voor de ondernemer op deze website te vinden over de bestuurdersaansprakelijkheid. Zo vindt u een aparte pagina waar de ondernemers advocaat de 3 verschillende vormen van bestuurdersaansprakelijkheid uiteen zet. Maar onze advocaat MKB heeft voor u ook 10 belangrijke arresten over bestuurdersaansprakelijkheid verzameld. Maar onze advocaat voor ondernemers heeft ook in blogs recente jurisprudentie over bestuurdersaansprakelijkheid verzameld. In de nieuwsbrieven van onze advocaat voor de ondernemer gaat hij nog iets dieper in op de bestuurdersaansprakelijkheid, zoals bij uitkering van dividend. Stel vrijblijvend uw vraag hier of bel ons: 020-7400521.

Procederen

Kijk op de pagina procederen van onze advocaat voor de ondernemer als u in een procedure verzeild bent geraakt en eigenlijk niet weet hoe een procedure gaat. U vindt hier informatie van onze ondernemers advocaat over de procedure bij de rechtbank, Kantonrechter en kort geding. Bij de blogs van de advocaat MKB leest u recente jurisprudentie over procedures en handige zetten hierin, zoals de exhibitieplicht voor als u niet genoeg bewijs zelf in handen heeft. Voor het overige verklappen wij op deze website uiteraard niet alle procedurele trucs, maar als u een dagvaarding heeft gekregen of wilt dagvaarden, klik dan hier of bel ons: 020-7400521..